ahli cute miut

Tuesday, September 28, 2010

raya aidilfitri 2010

raya tahun ni simple je...baju pun ala kadar je tapi tetap bertema,warna tahun ni coklat,beli kat jalan tar je...tu pun dah hujung2 nak raya gak baru beli,raya tahun ni turn sebelah aku,balik gopeng dulu,raya keempat baru balik parit buntar...dekat je...tak banak snap2 gambar tahun ni sebab bz sikit hahahaha ni aku upload sikit2 gambar yg ade ye...layanzzzz jelah


Friday, September 24, 2010

coklat oh coklat



hari ni aku buat coklat yg diorder oleh biras ku aizah...untuk di hadiahkan kepada suaminya iaitu adik ipar ku en zainal fitri...coklat 35pcs with box...alhamdulilah aizah nampaknya berpuas hati dengan hasil kreativiti aku mencomot2kan coklat tu...dan dengan ayat "sweet 34 luv all of us"...aku berjaya mendapatkan sedikit pujian ikhlas dari aizah....
bukan ape aizah ini seorang yg bercitarasa dan berkualiti,jadi kalau dia dah puji tu maknanye coklat aku tu bestlekan...alhamdulillah..syukur.

pelik aku

tah le pelik aku kadang2 dengan manusia2 a.k.a kawan2,jiran2 dan sesapa je yg sewaktu dengannye...
yang lagi aku pelik kenapalah kadang2 deme nie mcm dengki je ngan kami laki bini,nak kata aku ni lawo idok le,nak kata kami nie kaye tak jugak...senang le sikit alhamdulilah allah bagi rezeki.
dulu kira baik le jugakkan tapi sejak dua menjak ni tah le pasai ape tah sebb ape pun aku tak tau...dulu kalau lalu depan rumah mcm nak tercabut hon kete ditekan...skrg lalu tak pandang pun penat aku angkat tangan je...bionye le kate org perak yew...
aku tak pernah belagak,aku tak pernah kacau hidup org,nak mengata jauh sekali...hidup aku kat umah ni dengan anak2,dengan laptop layan fb main game ke...nak kuar romah pun jarang2 kadang2 cina sebelah ni cakap...'u kerja ka,jarang nampak u'ate mana nak nampak kalau dia pun jarang kuar rumah hahahaha...mak aku selalu pesan jangan campur hal org,jangan dengar sangat ckap2 org(kalau org tu ngumpat a.k.a menfitnah)mak aku cakap biar le orang nak kata ape pun...kalau kita tak salah atau kita dipihak g sebeno-benonyew...pedulikan mcm org sekarang cakap tu"ade aku kesah'hahaha...pedulikan...biarkan mereka dengan dosa serta noda...ecehhh lebey le tu hahahahaha.
ade gak le sore2 yang berkata dan bertanye ngan aku..."kenapa tak pernah nampak kat kedai tomyam...'?kata ade share,dan aku pun berkata"saya kat rumah masak kak,dah masak buat ape nak makan kat kedai pulak membazir le..." akak tu" OOooooOOOo panjang moncongnye....
nak fikirkan yg share bukak kedai makan tu laki2 kita buat ape yang kita sekali yg nak menempek kat kedai tu...ye dak?isk...isk...kadang2 benda mcm tu pun nak jadi buah mulut org2,org2 kat taman ni selalu kata kat laki aku...'masni kau simpan jelah bini ko tu kurung le...takut beno bawak kuar...ekeleh ape le punye turrrrr...susah jugak kalau selalu dok keluar bersosial kang dikata jugak...duduk diam kat rumah pun jadi salah jugak adoiiii pelik2...tapi ape yg penting aku tak perlu berubah kerana takutkan kutukkan jiran2...aku tetap aku dan aku tak nak jadi org lain aku adelah aku yg suka buat kerja aku sendiri...aku tak buat dosa extra mengata jiran2 pada jiran2 lain...biarlah aku duk umah duk depan laptop...tgk fb kawan2 tersayang,sedara mara,adik beradik ,ipar duai tercinta...layan laki aku main poker ke...betul tak???
biarlah kita dengan cara kita sendiri.

tahniah cappo & cinno

tahniah kepada kedua ekor hamster aku yang sudah beranak pinak...dapat kembar tiga tu.kecik2 je anaknye bulu tak de,mata belum bukak lg menguit2 je hehehe
anak2 aku sibuk tanya nak buh nama ape...udah nama mak pak hamster tu tak sedap deme buh,aku rase nak buh le nama yg best sikit tuk deme...tapi masalahnye tak kenal pun jantan ke betine...tu yg susah tu...laki aku kata sama je ngan kita...mesti anaknye sume jantan,tergelak gak aku...ingat nak buh le nama brat pitt ke,justin timberlake ke hahahaha glamer skit ye dak...hahaha ape2 pun congrat sama cappocinno.

Thursday, September 23, 2010

novel hut ipoh parade




selalunya kalau balik kg aku mesti gi jalan2 ke ipoh...hari raya kedua hari tu anak aku dany batuk2 mcm nak kena semput...biasalah kalau kat kg ni klinik byk yg tutup time cuti2 perayaan nie...cari punya cari dapatlah satu kat pasir pinji..dah jumpa doc kami pun terus menuju ke ipoh parade...nak beli baju tuk dany...dah kena muntah sebab batuk,sambil jalan2 tu aku terserempak ngan satu kedai ni...NovEl hut,dari luar aku tgk banyak giler buku2..tanpa berlengah aku pun masuk...giler banyaknye novel2,tapi semua novel yg terpakai kira 2nd handlah...aku tak kisah janji masih elok dan harga mmg murah...ade jugak novel2 terbaru yg dah puas dibaca dan dijual semula...kalau aku dah beli takkan aku jual buku2 tu walaupun pada aku ceritanya kurang menarik,simpan jelah buat koleksi...tapi fikir balik kalau tak ade org yg rope tu mcm mana nak beli novel2 terpakai tukan...hahaha,tanpa banyak buang masa aku pilih...punya pilih kopak jugak le 74 ringgit...murah tu harga dari rm5 tu dapat novel yg masih elok dan kelihatan baru...
aku sempat gak tanya kat uncle yg jaga kaunter.."uncle novel ahadiat akashah ade ke"uncle tu dengan senyuman berkata'selamat hari raya'.itu jawabnya hahahaha....
kalau balik ipoh lagi mesti pergilah kedai tu cari novel yg best2...mari kawan2 kita serang novel hut ipoh....!!!!!

Monday, September 20, 2010

kuih raya @biskut

tahun ni aku buat 6 jenis biskut raya...dua jenis cup kek,aku buat dua bancuhan untuk setiap jenis biskut sebab satu botol tuk mama aku dan satu botol tuk mertuaku...jadi aku buat 12 botol dan dua kotak cup kek...adilkan aku.tapi tak sempat le aku nak snap gambar2 biskut2 aku tu...bunyiknye mcm bz bebeno ye tak...antara biskut yg aku buat almond cheras,famous ayamor,condflakes madu3,biskut conflakes rose,popia cintaku tersimpul rapi,sesuci lebaran...wah nama biskut tak tahan hehehehehe...dan cup kek coklat & vanilla coklat cip...
seronok buat biskut ni...lebih2 lagi kalau menjadi dan sedap,alhamdulilah ada yg kata biskutku sedap...tahun depan boleh buat lagi insyaallah kalau panjang umur.amin

Friday, September 3, 2010

++NOVEL++

hahaha dah lama aku tak update blog aku yg sememangnye tak siape pun yg tahu akan kewujudannya...hanya along je(dina).
banyak kerja?tak jugak aku surirumah je sibuk mendenye hu6,aku skrg nie giat membaca novel...dah sekian lama aku tinggalkan dunia novel2 nie...tapi sejak aku mulakan semula dengan buku kasih aryssa(mardina mohd jamil)pintu hati ku mulai terbuka tuk membaca novel cinta cewahhhh....hehehehe
skrg ni aku giat membaca novel2 lama...antaranya adalah hasil karya ahadiat akashah,tapi skrg susah gak nak cari novel2 dia...adelah aku dpt 3 buku,yg lain dari novelis2 yg lain...yang baru habis aku baca prince charming(along yg Suggest)best jugak cite dia,tapi aku baru baca sekali jelah...tak le mcm kasih aryssa 7kali sampai anak aku kata aku nie lambat membaca hahaha pada hal aku baca berkali2...skrg nie pantang je jumpa kedai buku mesti singgah,tapi skrg nie masih ade 3 buah buku yg masih belum dibaca maklum le sibuk skit buat kuih raye hahahaha adelah masa yg terluang tu curi2lah baca sikit2 tu pun kalau si kecik dany tak kacau.
kepada puan mardina mohd jamil cepat2lah siapkan karya terbaru...tak sabar nak tunggu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...