ahli cute miut

Friday, November 26, 2010

my first fancy cookies

dengan minat mendalam nak cuba terokai bidang cookies nie akhirnya aku berjaya mempelajari serba sikit tentang fancy cookies...walaupun cubaan pertama ni kurang cantik dan comot tapi aku dah tahulah sikit cara2 nak mendeko cookies...hahaha walaupun rumit dan memerlukan masa serta kesabaran aku puas skrg sudah boleh mendeko cookies...yg pertama ni aku deco dengan royal icing dan aku akan cuba mendeko dengan fondant icing pulak akan ku usahakan untuk mencantikkan cookies ku nanti...insyaallah ....cayuk2.

Kenape????

Kenape ye???org yg aku percaya buat aku mcm tak pernah wujud pulak...salah ke keputusan yg aku ambik,untuk kepentingan anak2 aku...kenapa hanya aku je yg kena fahami org lain sedangkan org tak pernah fikir langsung tentang susah senang kita...kenapa???bagi sms tak dibalas...biarlah...biarlah aku diam je kalau itu yg boleh buat org gembira dan bahagia.

Sushi oh sushi

Alamak byk info yg aku baca tentang sushi yg diragui halalnya...selama bertahun2 aku anak beranak mkn sushi exspecialy sushi king tak pernah perasan tentang logo halal..sbb kebanyakkan perkerja kat situ org melayu siap bertudung bagai..mmg pernah tanya samaada halal or non halal yg diberitahu cuma unagi saja yg ada buh alkohol..tp bila difikir2kan bekas2 yg kot2 tertitik ke...ada lagi info yg mmg boleh dipercayai...kebanyakkan sushi tk kira restoran mana mmg guna mirin dlm sushi...kalau sushi tei ada yg kata soy saucenya mmg ada mirin...mirin sejenis alkohol(rice wine) ya allah hambamu tak tahu selama ni...ni kena call jakim untuk kepastian dan kesahihannya...supaya tiada keraguan,klau ternyata tk halal ya allah ampunilah umatmu ini...klau halal boleh le mkn lg...banyak info tentang sushi kat internet...

Sedihnye

Sedihnya hati aku...sakitnya hati ini bagai dihiris,diguris,dirobek dengan rakusnya...sedih sangat2 tersangat2 sedih,pilu bagai ditusuk sembilu,ya allah kau berikanlah aku kekuatan untuk aku bersabar.

Love My Hp

Tak sangka pulak dengan hp je pun aku boleh update blog..canggih sudah skrg,semuanya hanya dihujung jariku hihihi...maklumlah time2 malam ni hubby yg take over laptop anak2 kat atas guna pc main game jd aku dipersilakan menguna hp hahahaha tak pelah walaupun guna hp terhad tapi aku boleh gak update blog..facebook,myspace dan sewaktu dengannye tulah teknologi masa kini bagus2...esok2 lagi canggih kot hehehe layannnn je hehehe.

Tuesday, November 23, 2010

~happy birthday to abah~

tanggal 17hb nov bersamaan hari raya haji (aidiladha)adalah hari jadi bapa mertuaku...selamat hari jadi abah...huhuhu menumpang kasih ayah mertua maklumlah aku dah tak ade ayah...tuk abah semoga panjang umur,dimurahkan rezeki semoga sihat2 selalu...kami semua sayang abah.

Tuesday, November 2, 2010

~salam takziah~

takziah kepada hazarul sekeluarga baru kehilangan ibu tersayang...(ibu mertua kepada adik ipar ku sue isa)...semoga rohnya dicucuri rahmat dan dia ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...amin...al-fatihah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...