ahli cute miut

Monday, December 20, 2010

OH!!!!hatiku sakit

tah kenapalah dua tiga minggu ni hati aku sakit sbb???tak menentu sebabnya...mudah sangat terusik,mungkin hormon tak stabil kot...tp aku masih boleh sabarrrr,sabar ngan kerenah manusia2 hipokrit yg mmg sentiasa belagak yg dia sahaja yg bagus...dia ingat org lain tak bagus mcm dia...aku pun pelik dengan manusia yg mcm gini...kata banyak duit tapi tak mampu ke dia beli cermin besar,untuk mencerminkan dirinya sendiri...cuba beli cermin yg besar dan berdiri betul2 depan cermin tu dan tengoklah diri sendiri...adakan awak tu dah cukup sempurna sangat...???teliti setiap inci diri tu baru nak mengata org lain...
jangan ingat dah senang hidup dah mewah sikit nk belagak,tk pernah terfikir ke?walau siapa pun kau,pangkat kau,menteri ke,
pM ke kalau allah tu nak tarik rezeki tu bila2 je...ingat langit bukan selalu cerah...jangan dengan duit kita jadi riak,jadi lupa diri...dulu ko susah menagih simpati org,adik beradik memintak2,skrng ko dah senang ko ingat ko tak perlukan semua org2 tu lagi ke,ko ingat dah berduit ko tak akan mintak pertolongan org lain lagi dah?bersyukurlah ape yg tuhan dah kurniakan jangan lah bongkak...sombong...dan sakitkan hati org...ingat sikit jasa2 org2 yg pernah tolong ko walau pun pertolongan yg kecil....tp org tu dah berbudi pada kita...org tak mintak balasan pun cuma kenang le sikit bukannye mengata...tau tak fitnah itu besar dosanya dari itu baiklah ko mintak maaf pada org2 yg ko kata tu...aku tak payah sebab seikhlas2nya aku mmg tak akan maafkan ko...dunia akhirat.

Thursday, December 16, 2010

~Azam dah cita2~

Tahun 2010 hampir melabuhkan tirainya dan 2011 bakal tiba...berbagai azam dan cita2 yg ingin ku kejar tahun depan,mcm2 benda nak buat...nak buat mcm2 bisnes insyaallah berkat kesabaran dan semangat serta sokongan mudah-mudahan tercapailah semua impian dan azam tahun 2011 nanti...insyaallah.

Tuesday, December 14, 2010

pak pandir...pak pandir

tahlah dlm dunia ni mcm2 jenis orang ade yg paling aku terkejut ade sorang pak pandir ni bersama mak andihnye...selamba badak je pergi bank in cek company hubbyku dalam akaun dia adoiiiiiii dengan selambanye dia dok cerita pulak yang hari tu dia ade bank in satu cek...yang lagi aku & hubby geram tu sebelum balik kg hari tu mmg hubby pesan minta tolong simpankan surat2 yg sampai takut kalau hujan basah dan hubby tahu yg cek tu akan dihantar dlm masa terdekat sbb customer call yg cek akan dipos terus...alahaiiii
logik tak kalau dia kata cek tu tak de nama!!!!orang gile mana yang nak pos cek yang tak bernama adoiiii..bank in cek dalam akaun dia pulak tu sah2lah cek tu tendang...huhuhu takkanlah cek tu tak bernamakan...customer yang dah bertahun2 berurusan ngan kita bukan sekali dua dia pos cek tapi dah bertahun2 dan bukan satu customer yg pos cek tapi boleh dikatakan semua!!!boleh dia kata cek tu tak dak nama mana aku tau,ingat duit turun dari langit aku ngan bini aku pergi bank in lah....selang sehari bank call dia kata cek tu tendang...sebab cek tu nama company,pandai pulak dia suruh bank call hubby aku,nasiblah org bank tu kawan jugak senang settle.
dan sekarang ni bila bertembung dah bermasam muka pulak...salah siapa..?kami tk ckp ape2 pun...mungkin jugak dia rase segan kot,tp yelah siapa tk buat silapkan,tp sbb dah minta tolong simpankan surat2 kita kenapa tak amanah,sampai sekarang pun bila teringat mesti tergelak sbb gelaran pak pandir ngan mak andir tu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...