ahli cute miut

Wednesday, August 24, 2011

Pantang oh pantang

huhuhu bosan sungguhlah time2 berpantang ni...sume pun tak boleh nk buat,nak duduk je aduh bosang nyerrrr...hari pertama sampai rumah hahahaha hubby dah kemas elok buh katil kat ruang tamu tu yelah dia tak bagi aku turun naik atas...tak pelah 44 hari jekan tak de hal la...semua hubby buat dari basuh baju,sidai,lipat je aku sbb benda ringgankan...masak juadah berbuka pun dia gak...kadng2 dia mlas bazaar jelah jawabnye...hari ni dah masuk hari ke8 byk hari lagi weiii aduhhh malasnye...nasiblah ade tenet boleh gak lah lepaskan boring2 kalau bby tido...bby Iman pun tk byk ragam sgt...dia akan bangun kalau lapar dan lampin basah je...mlm pun sama jugak buat masa ni...tapi pukul 4 pagi dia akan bangun sampai papa ngan abg2 dia habis bersahur...mungkin sbb dah biasa masa dlm perut 16 hari aku bangun sahur pukul 4pg dan tido lepas abg dia gi sekolah pagi pukul 6.45...bby Iman ikut rutin tu pulak...tapi kira oklah sbb aku bangun temankan anak2 mkn sahurkan tak kisah la...lambatnye pulak masa berlalu time2 pntang ni...bertungku,berbarut benda yg paling aku suke berurut huhuhu best weiii...3 hari berurut dengan kak pah...baru first time cuba dengan dia,oklah dia urut ringgan rase badan aku sakit2 badan mase mengandung dulu pun hilang,yg bestnye dia siap bagi mkn jamu dan barutkan aku...byk jugak pertua yg dia bagi...kak pah ni mmg cantik muka berseri2 badan cantik walau dah anak 5...bidan la katakan....sape2 nak cuba mai bagitau kat aku ye...dengar cite kak pah ni pun pandai urut tuk nak dptkan bby jugak...ramai dah berjaya dengarnya dan dengarnye lg dia tahu bby kita tu boy or girl...dia kata kalau aku nk mengandung lagi aku akan dapat bby boy lagi...pencen la aku hahahaha tp kak pah kata allah yg menentukan dia hanya meramalnye jer dengan gerak hati..semua kebetulan allah lebih berkuasa.

Tuesday, August 23, 2011

17hb nuzul Quran...selamat sudah...

selamat sudah melahirkan putera ke4 yang di beri nama Mohd Darwish Iman...alhamdullilah bby sihat dan sempurna...syukur.
lepas subuh aku rase dah sakit tapi ingat sakit nk buang air besar je..tp sbb ngantuk aku buat tak tau jelah...pukul 9.30 hubby masuk bilik nak bagitau yg dia dah nak gi keje dan seperti biasa akan berpesan kalau ade ape2 bagitau cepat2...tapi belum sempat dia turun aku panggil sebab ketuban tiba2 pecah sudah hahahaha...dengan pantas terus kejutkan anak2 suh mandi dan aku bersiap2 ape yg patut dan terus gi hospital...sampai je kat kpmc aku terus dibawa ke labour room bukak 4cm,nurse bagi ubat tuk aku buang semua air besar...lepas semua dah buang nurse check dah bukak 6cm...terus panggil doctor mimi yg mmg aku dah booking tuk sambut bby nanti...sebenarnya doctor mimi suggest doc jamil tapi aku malu le org lelaki duk tgk kan hahaha...dalam pukul 11.03 aku selamat melahirkan bby Iman yg seberat 3.3kg...alhamdullilah semuanya dipermudahkan,syukur ya allah...sampai hospital pukul 10.15 dlm 11.03 selamat semuanya tak perlu tunggu lama2 kat wad...alhamdullil

Ramadhan al mubarak

puasa kali ni mmg aku dah sarat sgt...tapi tetap mencuba untuk berpuasa..insyaallah boleh,hari pertama ya allah mmg rase penat sgt,mungkin sbb pagi2 lepas sahur tak tido sbb nak gi klinik tuk checkup mcm biasa...lepas tu terus gi beli barang tuk masak berbuka sbb dah janji dengan hubby dan anak2 bulan puase ni selagi ade kudrat aku akan masak juadah tuk berbuka....kalau nk harap beli kat bazaar ramadhan jawabnye ke tong sampah le dah membazir...so hari pertama tu aku masak sampai pitam...tau2 rase mcm ade burung2 terbang atas kepala...hahaha kelakar jew...ape2 pun alhamdullilah sepanjang 16hari aku berpuasa sebelum bersalin hanya sekali je mkn katt luar tu pun tak sempat nak masak...hehehe oklah kan...dan bulan puase kali ni mcm2 jenis kuih tradisi aku dah cuba buat alhamdulillah menjadi...tahun depan insyaallah aku akan kekalkan tradisi memasak sendiri semua juadah berbuka puase...untuk mengelakkan pembaziran...=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...