ahli cute miut

Friday, December 23, 2011

Ubati Anak nakal Dan Malas

Jika anda merasakan anak punya sikap negatif ini maka berikut usaha yang boleh anda lakukan:-
1. Bangun ketika azan Subuh
2. Teruskan berwuduk dan menunaikan solat sunat
3. Selepas itu, bacalah surah al-Fatihah sebanyak 21 kali di hadapan sebotol air minuman yang di buka penutupnya
4. Berdoalah pada Allah dan mintalah apa yang dihajatkan dengan menyebut nama penuh mereka
5. Selepas itu, teruskan untuk solat subuh
6. Sekiranya kehabisan air maka ulangi langkah yang sama cuma bacaan al-Fatihah perlu ditambah sebanyak 41 kali bagi pengulangan kedua dan 70 kali untuk pengulangan ketiga.

Wednesday, December 21, 2011

cuti2 genting

sebelum ke melaka kami terlebih dulu bercuti2 ke genting,bukit tinggi dan PD...hihihi,my sister in law yg tinggal di jakarta balik malaysia musim cuti sekolah so kami beramai2 berkunjung kekota keriangan itu hehehe...kat sana yg paling seronok budaklah kan,mak budak jaga budak2 hi6...tak kisahlah janji budak2 happy...turut serta my mother,father in law,sis & bro in law...happy la kat tmpt sejuk beramai2...picture pn tk snap sgt...


sepatutnye ni aktiviti terakhir kat sana sebelum ke bukit tinggi



Dany yg paling kecik tapi dia yg paling excited hihihi



Iman kesejukkan habis sume bende mak dia beli tuk kurangkan sejuknye



boring sebenarnye ni,bende tu pusing2 jew papa



danial tak kisah sume benda dia naik"dia kata dah bayar naiklah sume kalau tak rugilah" hihihihi



ni artis hehehehe my brother in law a.k.a pak su



yg ni pun artis cun ekekekeke sister ni law...zura a.k.a mak jang



yg ni from jakarta ibuk sue & bapak hazarul a.k.a pak/mak yang...tengah beli lemang maklumlah rindu masakan malaysia



besarnye teddy bear ni



yg ni sesi jerit2 hehehehehe

Tuesday, December 20, 2011

YB

tahukah anda : setiap calon yg menang dlm sesebuah pilihan raya akan mendapat gelaran YB ( Yang Berhormat ). Namun disebalik gelaran tersebut tersembunyi maksud tersirat yg lain. Hal ini berlaku kerana sebelum pilihan raya tersebut diadakan semua calon2 yg bertanding akan membuat berbagai kempen & ceramah d tempat bertanding masing2.Semasa berkempen mereka akan menaburkan perbagai janji2 manis & berjanji akan menunaikan segala apa jua pemintaan rakyat demi mendapat undian tertinggi daripada rakyat.Kalau calon yg bertanding d kwsn Bidayuh Bau beliau akan menjawab segala permintaan rakyat dgn mengatakan perkataan " Yoh, bih... " ( YB ). Kalau di kwsn perkampungan org2 Melayu beliau akan menjawab " Ya, boleh... " ( YB ).Di Sabah jwpnnya " Ya, bah... " ( YB ).Kalau di Semenanjung kadang2 mereka jwp " Yes, Bro... " ( YB ). Jadi itulah sbb nya mereka digelar YB ( Yang Boleh ) bhs Indonnya ( Yang Bisa )... :)

Dany cari atuk

pagi tadi dany bangun tido
dany tanye "mama atuk mana atuk(dngan pelat dialah)"acu mana acu...
dah seminggu atuk dan acu kat sini jadi dia dah biasa bila bangun pagi je atuk ade,kadang2 atuk buatkan susu dia,tapi pagi tadi bangun je tido dany tanye atuk dan acunye...bila tanye dia balik "dany atuk mana ...atuk? dany jawab"atuk dah habis"huhuhu maksudnye atuk dah balik.


JENjalan ke MELAKA

hari ahad lepas hubby bawa kami jenjalan ke melaka...lama tk tengok bangunan warna merah tu,mama dan ecah ikut sekali nmpaknye mama seronok..,itu yg aku harapkan dah berbelas tahun mama tk ke melaka...kali ni kami bawak mama dan ecah pusing2 satu bandar melaka...yg paling mama suke dapat naik beca..mama kata seumur hidupnye inilah kali pertama mama naik beca,lepas satu keinginannye alhamdulillah.
walaupun hujan dan penat tp nmpk jelas kegembiraan diwajah mama...antara tmpat yg kami lawati...makam hang jebat dan hang kasturi,masjid tanjung keling,a famosa byklah yg paling best,gerun dan gayat kat menara taming sari...mula2 mmg takut nk naik tp alang2 dah sampai tak salah mencuba walaupun mcm2 rasa ada...hihihihi

time hujan ni...ape pun happy


mama dan esahhhhhh...suke tgk mama senyummm


ecah uwekkkk


ni gambar budak busyuk

Monday, December 19, 2011

My tWins niEce

bby twins Balqis & Basheera





congratulation to my lovely sister & brother in law...dapat bby twins gegurl yg sangat comel...sebenarnye lama nk update tapi disebabkan KebZyan ku posponekan hehehehe...teringin sgt nk jumpa bby twins tp belum berkesempatan,nasiblah ada gambar yg di copy dari fb adik ipar kakak...jadi lekan.=D

Thursday, December 1, 2011

Renung2kan

✿Jika kita marah - TOPUP wuduk untuk menyejukkan jiwa.
✿Jika kita bingung - KLIK doa agar tenang hati.
✿Jika kita dipuji - RELOAD syukur supaya tidak alpa.
✿Jika kita gagal - DOWNLOAD usaha untuk memberi semangat.
✿Jika kita kecewa - RESTART tenaga agar sentiasa sedar.
✿Jika kita berdosa - UNDO perangai itu dan bersolat taubat.
✿Jika kita berdendam - DELETE buruk sangka supaya bersih hati.
✿Jika kita berbohong - BACKSPACE kata-kata untuk memperbetulkan keadaan.
✿Jika kita buat maksiat - REGISTER SOFTWARE sikap baru dan taubat nasuha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...