ahli cute miut

Saturday, September 22, 2012

selamat bertunang Z & P

assalammualaikum... entri akak hari ni nak cite sikit pasal majlis pertunangan adik ipaq masa hari raya yang ke5 lepas...lama dahkan hihihihi temanye warna purple dari pihak perempuan(adik ipar) dan biru dari pihak lelaki(warna hantaran)tapi tak sempat pulak akak nak snap gambar hantaran pihak lelaki tu.... akak kasi upload gambar hantaran dari pihak perempuan(kamilah tu hihihi)
ni cup cakenya...dari akma kreatif
juga dari akma kreatif
ok buah,biskut(sebab time rayakan)kain pelikat dan sejadah,kain pasang,coklat...semua tu adalah usaha sama kami semua...ipar duai,biras mak pak mertua bertungkus lumus menyiapkan semuanya....ape yang penting...?keje sama kan kan
ni adalah hasil jari jemari biras saya en hazarul azli
coklat ni hasil jari jemari saya hihihihi cantik tak?
ni pelamin nye...
kira 9 dari pihak permpuan 7 dari pihak lelaki...hihihihi tapi cantik tak gubahan bunga dia hihi tu adalah hasil tangan akak ye gubah bunga saja lah yg lain tuan empunya diri yg buatkan sampai habis hehehehe.
simple jekan tapi dah buh semua barang jadi cantik pulak(mata akaklah hihihihi sesiapa yg berminat boleh panggil akak ye ekekekekekekekekek...poyos jek!!!! akhir sekali akak buh org yg bertunag tu ye...
gambar ni je ye sbb takut tuan tanah marah publish gambar dia hehehehe maklumlah pemalu orgnye

Tuesday, September 18, 2012

jangan lupa diri

assalammualaikum reader sekalian... kadang2 manusia ni mudah sangat terlupa asal usul dan dari mana dia bertapak,mereka lupa yang dulu mereka juga susah,dulu mereka juga meminjam dan meminta pertolongan org lain...TAPI sekarang bila dah senang duit banyak mereka mula lupa daratan,lupa diri duit menguasai segalanaya...mula merajakan diri sendiri memerintah sesuka hati,berbicara yang menyakitkan hati...tak kira siapa kalau bercakap main sesedap rase sahaja...tolonglah walau sehebat mana pun kamu sekarang...sebanyak mana duit kamu ada ingatlah langit tidak selalu cerah...hidup kita umpama roda sentiasa berputar2 sekali dia berhenti di atas...tak mustahil dia akan berputar semula ke tempat asal...rezeki kita datangnye dari allah sehebat mana pun kamu sekarang dan seyakin mana pun kamu kalau allah nak tarik nikmat yg diberi bila2 masa sahaja. jadi dari itu ingatlah walau setinggi mana pun kita...selalulah pandang ke bawah...(ingat dari mana asal kita)jng menghina org yg dulunye pernah menolong ketika kita susah.berbicralah dengan berfikir terlebih dahulu...bergurau ada hadnye jangan sampai gurauan kita akan menjadi igauan ngeri pulak nanti ngeh ngeh ngeh..(peringatan untuk diri sendiri jugak)

Monday, September 17, 2012

bila keBZan melanda tak de entry baru!!

assalammualaikum reader sekalian...(ade ke reader singgah blog sepi akak ni)hehehehe lama jugak menyepikan diri dari menaip entri2 baru...byk cite sebenarnya tapi masaalah masa je yg tak mengizinkan akak mengUPDATE entri baru dan lama dah tak terjah blog mak dara...mesti akak dah byk terlepas segmen2 dan cerita2 menarik dari blog beliau dan blog2 kengkawan blogger semua...rasenya dari sebelum bulan ramadhan akak dah tak aktif mengUPDATE blog akak ni...sibuk dengan kerja2 rumah,anak2 yg semakin membesar bagai johan dan akak ada jugak terima tempahan kek dan sibuk dengan bisnes YONG TAU FUU lagi hehehehe mana ade masa nk menghapdet blog kan kan hihihihi...ha cerita pasal kek kat entri hari ni akak upload gambaq kek yg akak buat nakkk...hihihihi layann jelah hehehehehehehehehe...
antara kek italian rainbow kek
ada lagi tapi upload hari ni mcm siput hehehehe..ni ada diantaranya diorder dan ada untuk sanak saudara jer.

Monday, September 3, 2012

SELAMAT HARI RAYA

assalammualaikum dan salam satu malaysia... rindunyeeee sebab dah lama sangat tak update blog akak yg sememangnya sunyi dan sepi ini huhuhuhu...masih belum terrrlambatkan akak nak ucapkan SELAMAT HARI GHAYE AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN. mcm biasalah raya yang paling seronok budak2 sebab dapat byk duit raya kan kan...mmg tak dinafikanlah tahun ni anak2 akak mmg meriah dapat duit raya...maklumlah tahun ni ada duit baru kankan hehehehe alhamdullillah rezeki budak2 setahun sekali tak terasa pun kalau kita bagi lebih kat anak2 buah. haaaa tahun ni turn akak ye...berhari raya di kampung akak...tema tahun ni ialah...silver a.k.a kelabu...kebetulah pulak sama dengan kakak akak punya tema tak berjanji pun tapi tersama...ermmm mmg meriahlah rayeeee hehehehe...puasa tahun ni pun rase sekejap je...masa zaman sekarang ni rase mcm sekejap sangat pejam celik dah sebulan...tp sangat bersyukur allah masih beri peluang untuk kita meneruskan kehidupan sehingga kehari ini...amin. cerita pasal bulan puasakan akak tahun ni dapat banyak kad raya dari GENG HANTU NOVEL HIHIHI novel pun berhantukan hahahahaha...tgk jelah kad yg akak dapat
mmg sangat teruja dapat kad2 raya dari mereka semua sangat2 menghargai tq tahun depan kita bertukar2 kad lg....hihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...