ahli cute miut

Tuesday, February 25, 2014

Genap 9 tahun kehilangannye.

assalammualikum
segala puji bagi allah
esok tanggal 26hb febuari 2014 genaplah 9 tahun pemergian papanda tercinta...rindunye :( rindu sangat rindu suara papa,rindu pelukan papa,rindu ciuman seorang ayah yg dh 9 thun kami kehilangan(26 feb 2005)...rindu nasik goreng papa juga :(

papa pergorbananmu membesarkan kami sangat2 tak terbalas,macam2 yg papa buat untuk melihat anak2 papa bahagia walau dihina,dlam kepenatan jerih perih,papa tetap tersenyum demi untuk kami anak2mu...walaupun hidup serba sederhana tapi cukup buat anak2mu gembira...banyaknye dugaan yg papa tempuh sakit,hidup susah itulah sebab allah sayang papa....kasih sayang papa pada kami akan selamanye tersemat dihati...ya allah kau ampunilah segala dosa2 arwah papaku...tempatkanlah dia dikalanggan org2 yg kau kasihi ya allah,cucurilah rahmat mu padanya ya allah...tempatkanlah dia disyurgamu tanpa hisab...semoga papa tenang disana al fatihah.

" Istirahatlah wahai ayahandaku...semoga kita bertemu disyurga jannati...aminnnn

Rassulullah SAW pernah bersabda :
"Setiap pagi sedekahkan al-Fatihah kepada kedua ibu bapamu tak kira masih hidup atau telah tiada nescaya pintu rezekimu akan terbuka buat kamu."

Berdasarkan Hadith Nabi SAW :
"Tidak akan terputus rezeki seseorang ANAK selagi dia tidak meninggalkan doa kepada kedua orang tua nya dalam sehari."



                                               

nukilan 4 tahun lepas KLIK DISINI

Friday, February 14, 2014

Lama Giler Tak Update

assalammualikum

wahhhhhhh lamanye tak update blog yg sememang yg paling sepi ni...
kira ni entry pertama la untuk 2014 ni...so hari ni 14 feb kan...hihihihi upsss akak tak sambut velantine ye...tiap2 hari pun hari berkasih sayangkan tak perlulah tunggu 14 febuary...

so mana nk mula ye...agak2 dah lambat sangat tak akak nk ucap HAPPY NEW YEAR 2014!!!! yeay hihihi
GONG XI FA CAI...

tahun ni mesti semua pun dan pasang azam mcm2 kan tapi akak tak de pun azam2...ape yg nk buat akak buat je...kalau berjaya alhamdulillah,yg penting tiap2 hujung tahun akak nak hadiah istemewa dari anak2...so tahun lepas pun akak dapat hadiah hujung tahun yg best...mesti mak2 kat luar sana pun tahukan hadiah hujung tahun dari anak2...ape dia kalau tak KECERMERLANGAN anak2 dalam pelajaran KAN...ALHAMDULILLAH...

ape lagi nak cite OOooo mcm2 yg jadi awal2 tahun ni...yg sedih huhuhu tp byk yg sedih buat permulaan ni...akak masuk wad sbb denggi...anak akak pun masuk wad...berita permergian bapa saudara yg mmg rapat...akak panggil AYAH...semoga ayah di tempatkan dikalangan org2 yg beriman aminnn.sedih tk dapat balik sbb anak2 tak sihat dan suami kerja luar kawasan... a.k.a outstation.

ok la banyak bebel pun tak de org nk bacakan huhuhu so dari terus merepek kita tutup la entry hari ni nanti2 sambung K...semoga tahun 2014 ni membawa seribu rahmat dan kita semua diberkati allah...semoga juga kita dilimpahi dengan rezeki yg banyak aminnn.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...