ahli cute miut

Tuesday, December 14, 2010

pak pandir...pak pandir

tahlah dlm dunia ni mcm2 jenis orang ade yg paling aku terkejut ade sorang pak pandir ni bersama mak andihnye...selamba badak je pergi bank in cek company hubbyku dalam akaun dia adoiiiiiii dengan selambanye dia dok cerita pulak yang hari tu dia ade bank in satu cek...yang lagi aku & hubby geram tu sebelum balik kg hari tu mmg hubby pesan minta tolong simpankan surat2 yg sampai takut kalau hujan basah dan hubby tahu yg cek tu akan dihantar dlm masa terdekat sbb customer call yg cek akan dipos terus...alahaiiii
logik tak kalau dia kata cek tu tak de nama!!!!orang gile mana yang nak pos cek yang tak bernama adoiiii..bank in cek dalam akaun dia pulak tu sah2lah cek tu tendang...huhuhu takkanlah cek tu tak bernamakan...customer yang dah bertahun2 berurusan ngan kita bukan sekali dua dia pos cek tapi dah bertahun2 dan bukan satu customer yg pos cek tapi boleh dikatakan semua!!!boleh dia kata cek tu tak dak nama mana aku tau,ingat duit turun dari langit aku ngan bini aku pergi bank in lah....selang sehari bank call dia kata cek tu tendang...sebab cek tu nama company,pandai pulak dia suruh bank call hubby aku,nasiblah org bank tu kawan jugak senang settle.
dan sekarang ni bila bertembung dah bermasam muka pulak...salah siapa..?kami tk ckp ape2 pun...mungkin jugak dia rase segan kot,tp yelah siapa tk buat silapkan,tp sbb dah minta tolong simpankan surat2 kita kenapa tak amanah,sampai sekarang pun bila teringat mesti tergelak sbb gelaran pak pandir ngan mak andir tu.

2 comments:

  1. mak aii sialannya org tu dik, cek org lain bank in kat akaun sendiri? lawak2... dia tak baca punya org ke? apa la, tak paham org mcm ni, buka2 surat org sesuka ati pun dah kira slh, pehtu bleh lak bank in kan cek org kat akaun dia... apa punya org la!

    ReplyDelete
  2. tulah pasal long pastu skrg ni tak bertegur sapa pulak ngan kami mcm kami yg salah...muncung2 lagi,aku tak kisah pun long aku tak de ckp ape2 pun,yg dah lepas lepaskan...tp tak bestlah jiran sebelah rumah sendiri duduk pun mungkin sampai matikan tkkan nak masam2 muka,tapikan long kalau ade yg diaorng nk mintak tolong pandai lak tegur...sabar jelah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...