ahli cute miut

Sunday, March 4, 2012

miming tu kira menipu kan...kan

assalammualaikum dan salam satu malaysia

entri hari akak nk marah lah sikit...hihihi sikit jew.
nak dijadikan cerite..malam tadi akak terpasang le channel 2 a.k.a rtm2 rancangan istimewa bersama Fauziah Latif...wah akak mmg minat dengan gee tu dari kecik lagi antara lagu faberet akak enggan dan dia...mmg meletopkan...TAPI yg akak terkilan tu kenapa dlm byk2 rancangan nyayian dia dulu mcm HMI(hiburan minggu ini) gee miming(gerakkan molot jer ala2 berlakon je yg dia nyanyi tapi hakikatnye pasang keset je)dan berbelas tahun baru sekarang akak tersedar yang selama ni akak kena tipu(tu masa kecik2 le hahaha mana tau pun kan)ada jugaklah yg tunjuk gee nyanyi live tapi mmg dia tak boleh nyanyi live rupenya...adoiii tp tak taulahkan mungkin ada sbb kot dia buat miming tp AKAK TERASA TERTIPU...tipan tertipu bang ekekekekekeke"[dtng dah MeroYAn akk']pinjam ayat mak dara ye....
bukan akak sorang je yg tertipukan ramaikan peminat gee yg tertipu...tp mmg zaman 90an dulu ramai penyanyi yg suke miming dari nyanyi live..yo yo OOO jer pegang mic bagai tapi yang adOOooookan...kalau tak boleh nyanyi live tak yah la jadi penyanyikan..tengok sekarang penyanyi2 dari rancangan realiti mcm Akedemi fantasia,mentor,OIAM kebanyakkan dari meraka2 ni semua suara sedap dan mmg mereka boleh nyanyi live...contoh Hafiz dapat anugerah vokal terbaik dua kali berturut2 dlm anugerah juara lagu...okkan peminat2 pun puas hati...tak rase tertipu pun...bukanlah akak cakap langsung tak boleh miming tp kenalah pada acara dan tempatnye...tp mmg skrg ni mana ade penyanyi yg miming lagi dah semua pun nyanyi live kecuali video klip hehehehe...

ape pun mungkin le ada sebab kot hihihi sebab ape?hanya mereka yg tahu...ape pun akak tetap minat sama Fauziah Latif tu i likeeee hehehe...dan tgk video klip penyanyi zaman 80-90an smlm hahahaha mmg sempoiii rambut diaorg semua ala2 serabut dan kusut masai kalau skrg ni duk buat fesyen tu mmg sah2 org kata mati laki hihihihi rase mcm nk gi sikatkan jek hahaha
Page Graphics, Tumblr Graphics

10 comments:

  1. ye ar besan. gee nih xleh tarik dh kot. faktor usia. hehehe...

    ReplyDelete
  2. tpkan besan..dari mudo2 dah miming tuu pe cite..skrg tk kisah le dh tuo hahahahaha..tk pasal2 kena saman lak kang...mintak ampun gee hihihi

    ReplyDelete
  3. Iyalah dik... Ziana zain pun masa memula nyanyi live, hancur nok. seksa aku nengoknya. Dedulu diorang memang miming jek, sebab tu Mail XPDC kena kua dr kumpulan dia gantikan dgn Ali, sebab takleh nyanyi live le... takat gerak2 bibir mcm Shahrukh Khan kan... baik jd pelakon, jgn jadi penyanyi...huahuahua

    ReplyDelete
  4. Mungkin ada masalah kesihatan kot. Tapi takkan everytime nak perform live mesti ada health prob lak kan. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak pe takkan asal nk nyanyi je tak sihatkan..=(

      Delete
  5. teratai layu di tasik madu best kak..^_^

    ReplyDelete
  6. sy pernah dengar diyer nyanyi live tapi siyes tak sedap langsungg..takleh tarik kater orang...gagal samer sekali..sempotttt...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakan mmg kecewa la tgk dia tak boleh nyanyi live

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...